Skip Sidebar

Stichting Emmaus Feniks

Club, vereniging of andere

Over ons

Wie zijn wij?

Emmaus Feniks (EF) is een kringloopwinkel en woon-/werkgemeenschap volgens de idealen c.q. visie van de internationale Emmaus beweging: samen wonen, samen werken en samen delen ...

Deel

Vrijwilliger afdeling Curiosa kringloop Emmaus Feniks

Project (Tijdelijk) · 8–20 uur/week · Start vanaf 18 mrt 2022 Voor ongeveer 12 maanden
Ulingsheide, 5932 NA Tegelen, Nederland
Winkel
Buurt & omgevingWelzijnNatuur & Milieu
4 plaatsen over.
Activiteit Delen
Stichting Emmaus Feniks
#50679
Scan me of ga naar www.venlovrijwilligt.nl/o/Stichting-Emmaus-Feniks/activiteiten/Vrijwilliger-afdeling-Curiosa-kringloop-Emmaus-Feniks/50679 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Heb jij enthousiasme om onze Curiosa afdeling mede vorm te geven? Zit je graag met je neus tussen de spulletjes en hou je van schat zoeken?

Uitgebreide omschrijving

Werkzaamheden


Het gaat voornamelijk om het sorteren van binnen gebrachte spullen. Dit kan van alles zijn; van servies, keukengerei, decoratie tot bijzondere objecten die op waarde geschat moeten worden. 

Als je wilt kan je ook helpen bij het verzorgen van de winkelinrichting, het draaien van de kassa en op termijn het prijzen van de producten. 


De vrijwilliger

  • Is enthousiast en vindt het leuk om in een klein team samen te werken
  • Houdt van ordenen en weet van aanpakken
  • Is flexibel inzetbaar op de curiosa afdeling
  • Kan goed binnen een team van vrijwilligers werken


Wij bieden

  • Het gevoel dat u nuttig werk doet en echt iets kunt betekenen voor een ander.
  • Dankbaarheid en waardering.
  • Gezellige collega’s en persoonlijke aandacht.
  • Gratis koffie, thee en tussen de middag een heerlijke lunch.
  • Jaarlijks wordt er een gezellige dag voor alle vrijwilligers georganiseerd.

Hoe kom ik er?

4 plaatsen over.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Tegelen > Tegelen Activiteiten > Stichting Emmaus Feniks > Vrijwilliger afdeling Curiosa kringloop Emmaus Feniks

Over Stichting Emmaus Feniks

Wie zijn wij?

Emmaus Feniks (EF) is een kringloopwinkel en woon-/werkgemeenschap volgens de idealen c.q. visie van de internationale Emmaus beweging: samen wonen, samen werken en samen delen.

Missie en kernwaarden

Emmaus Feniks zet zich in om de waarde teruggeven aan mens en materiaal. Iedereen heeft recht op een plek om te wonen, te werken en mensen om zich heen te hebben, in een omgeving die duurzaam wordt beheerd. Je hebt respect voor een ander en je omgeving.

We werken op basis van uitgangspunten dat ieder mens, ongeacht ras, geloof of afkomst recht heeft volwaardig deel te nemen aan de samenleving en dat ieder mens, ongeacht achtergrond, opleiding of problematiek, een waardevolle bijdrage kan leveren om dit te realiseren.

We vormen woon-werkgemeenschappen waarin mensen die hiervoor kiezen samen wonen en werken met mensen die hun dak- of thuisloze bestaan willen veranderen. We vormen ook kringloopwinkels waar mensen werkervaring kunnen opdoen en een zinvolle dagbesteding vinden.

Inkomen

Wij ontvangen geen structurele subsidies van kerk of overheid. Ons geld verdienen wij hoofdzakelijk door de verkoop van de tweedehands goederen die ons zijn aangeboden of die wij op aanvraag bij klanten thuis hebben opgehaald.