Skip Sidebar

Over ons

De Stichting heeft ten doel:
een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en bevordering van de leefbaarheid en de sociale samenhang in onze wijk. Het behartigen van gemeenschappelijke belangen van ...

Buurt & omgeving
Deel

Vrijwilliger buurt en preventie team

Structureel werk · 2–3 uur/week · Start vanaf 1 apr 2021
Tegelen, Limburg, Nederland
Nederlands
Buurt & omgeving
Activiteit Delen
Wijkraad De Noordkern
#38212
Scan me of ga naar www.venlovrijwilligt.nl/o/Wijkraad-De-Noordkern/activiteiten/Vrijwilliger-buurt-en-preventie-team/38212 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Het buurtpreventie team van de wijk De Noordkern Tegelen is op zoek naar een drietal vrijwilligers (MV) die met ons mee willen lopen.

Wij lopen doordeweeks, iedere avond een uurtje door het centrum van Tegelen, richting NS-Station en vervolgens een van de verschillende routes door de straten van de wijk.

Heb je een hond dan mag deze natuurlijk ook mee. Onze Binky is inmiddels een bekende hond bij de jeugd waar we dagelijks een praatje mee maken.


Heb je een kort lontje, dan is dit niet het juiste team voor je. Wij bemiddelen immers ook bij bijvoorbeeld buurtruzies, parkeerproblemen en jeugdgroepen in onze wijk.

Onze taak is om met woorden tot een goede oplossing te komen. Mocht dat niet lukken, dan schakelen wij de hulp in van de wijkagent, buurtcoaches of jongerenwerkers.


Regelmatig worden wij ook aangesproken door wijkgenoten. Dan komen de persoonlijke problemen ter sprake. Wij zijn dan een luisterend oor en vervolgens leggen wij het contact met de desbetreffende hulpinstanties.

We komen normaal gesproken maandelijks bij elkaar om iedereen even te zien , even bij te praten en gezamenlijk ergens een oplossing voor te bedenken.


Het buurtpreventieteam is ook vertegenwoordigd in de wijkraad van De Noordkern Tegelen.

Samen met de Wijkraad, Gemeente Venlo, Politie en welzijnwerkers, zijn diverse projecten gerealiseerd. Het bekendste is wel het metalen jeugdhonk oftewel “JOP” op de Zilverplak.


Wat biedt het buurtpreventieteam?

Tijdens het lopen praten we veel met elkaar en leren we elkaar goed kennen.

Iedere teamlid is voor mij nu een goede vriend of kameraad en we hebben inmiddels een hechte band met elkaar.

Het lopen is ook gezond , vooral als je de hele dag binnen zit op je werk.

Elk jaar wordt er een evenement georganiseerd voor het team en hun partners.

Vrijwilligers krijgen namens het team een waterdichte jas, geel hesje, een pet en een goede zaklamp.


Wat verwachten wij van een vrijwilliger?

Wij lopen met teams van 2 personen, dus als je afspreekt dat je een bepaalde dag mee loopt, dan verwachten wij dan ook dat je meeloopt. 

Onderling ruilen kan natuurlijk altijd.

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Wijkraad De Noordkern

De Stichting heeft ten doel:
een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en bevordering van de leefbaarheid en de sociale samenhang in onze wijk. Het behartigen van gemeenschappelijke belangen van bewoners van de wijk.
Ontwikkelen , opzetten , ondersteunen en begeleiden van activiteiten die passend zijn voor de Wijk en haar bewoners en welke vallen onder de doelstelling van de Stichting