Vrijwilligersacademie

De vrijwilligersacademie is een platform om kennis toegankelijk te maken voor iedere vrijwilliger/actieve burger die geïnteresseerd is in het uitbreiden van zijn of haar kennis. Dit kan een cursus zijn over netwerken, of een workshop over het begeleiden van vrijwilligers, de mogelijkheden zijn eindeloos. Neem een kijkje in het aanbod, wie weet zit er een ideale workshop bij voor u!  

Humanitas - Diverse trainingen

Vind je het moeilijk om ‘nee’ te zeggen? Of word je tijdens het vrijwilligerswerk geconfronteerd met emoties en weet je je niet goed hoe je ermee om moet gaan? De trainingen van Humanitas zijn gemakkelijk thuis te volgen en geven je waardevolle kennis en inzichten.

VSB Fonds: cursus fondswerving

Het VSB fonds heeft een online training in het aanvragen van fondsen. Je kunt de instructievideo’s bekijken of hun cursusmateriaal doorbladeren.

Augeo e-learning

Augeo wil, net als jij, dat kinderen in veiligheid en met liefde opgroeien. Daarom versterken ze jouw aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld middels e-learning en cursussen.

NOV - Alcohol Schenken - Vinden en Binden

Deze cursus is speciaal opgesteld voor vrijwilligersorganisaties. De cursus verloopt geheel via internet. Je kunt dus deelnemen waar en wanneer het jou uitkomt. In de cursus leer je stap voor stap hoe je de werving en begeleiding van vrijwilligers aan kunt pakken.

Veilig ouder worden

Kom je als vrijwilliger bij ouderen thuis? Dan kun je een belangrijke rol spelen in het verminderen van ouderenmishandeling.

Netwerken versterken

Een sociaal netwerk kan voor jou en jouw organisatie van belang zijn. In de training netwerk versterken krijgt je tips om uw netwerk te vergroten en te versterken.

Fondsenwerving

Hoe financier je een project? Hoe dien je een aanvraag in voor een fonds? De training fondsenwerving van VSBFonds helpt je hiermee op weg.

Begeleiden van vrijwilligers

In deze training leer je vanuit een coachende rol hoe je het begeleiden van vrijwilligers het best aan kunt pakken.

Ook een training/workshop organiseren of promoten?

Platform Vrijwilligers Organisate Venlo werkt graag samen met lokale organisaties om het aanbod van trainingen en workshops rondom vrijwilligerswerk zo goed mogelijk te stroomlijnen en vrijwilligers en organisaties zo goed mogelijk te kunnen helpen ontwikkelen.

Ben jij gespecialiseerd in een specifieke vaardigheid zoals online marketing, boekhouding, HR of een ander interessant onderwerp en sta je ervoor open om je kennis met anderen te delen met vrijwilligers en/of vrijwilligerscoördinatoren? Neem dan contact met ons op via [email protected] 

Nog wat interessante tips

Kijk hier de webinar 'wederkerigheid'

met o.a. Lucas Meijs (hoogleraar 'Vrijwilligerswerk' aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam)

-  Wederkerigheid


Webinars Movisie

Movisie organiseerde in 2017 drie interessante webinars.

Hoe begeleid je vrijwilligers? Leer hoe je vrijwilligers op een juiste manier kunt begeleiden, binnenhalen en behouden.

Hoe speel je in op de motivatie van vrijwilligers? Leer hoe je kunt inspelen op de motivatie van verschillende type vrijwilligers.

Leer werken met verplichte vrijwilligers Leer hoe je kunt inspelen op de komst en inzet van diegenen die ‘verplicht’ vrijwilligerswerk gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan een tegenprestatie, mensen met een arbeidsbeperking, etc.


Dementie

Wil je meer weten over dementie? Dat kan via samendementievriendelijk


Bestuur en beleid

Hier vind je een filmpje van de KNVB over sturen op verenigen. 


Wet-en regelgeving

Hier vind je een instructie voor verkeersregelaars.


Werven van vrijwilligers 

Hier vind je een filmpje van de KNVB hoe u betrokken vrijwilligers kan vinden.


Werken met vrijwilligers

Hier vind je informatie over het begeleiden van en werken met vrijwilligers.


Communicatie en PR

Webinar: Facebook-marketing voor beginners

Facebook advertenties maken